NASTRÓJ SIĘ NA KULINARNĄ ROZKOSZ
Restauracja W SopoCIE
Restauracja w Sopocie. W MUDO wierzymy, że autentyczne smaki tworzą niezapomniane wspomnienia. Restauracja z tarasem i dostępem do prywatnej plaży to miejsce, gdzie serwujemy wyjątkowe dania oparte na regionalnych produktach. Kaszubskie sery, takie jak Bunc czy Pijana Koza, oraz świeże raki to tylko niektóre z lokalnych przysmaków, które zaskakują podniebienia naszych Gości. Sezonowość i lokalność to dla nas kluczowe wartości, dzięki którym każde danie jest pełne wyśmienitych smaków tego regionu.
Restauracja w Sopocie z przestronna sala, o powierzchni ponad 350 m², została zaprojektowana z myślą o komforcie i elegancji. Marmur i drewno harmonijnie łączą się z nowoczesnymi liniami i bujną roślinnością, tworząc ciepłą i przytulną atmosferę. Kamienne podłogi, dębowe meble i egzotyczne rośliny tworzą niepowtarzalny klimat, podkreślając oryginalne elementy wystroju, takie jak kominek czy mauritański żaglowiec, przypominające o naszym związku z Morzem Bałtyckim.
Szef Kuchni Restauracji MUDO Natanael Polakowski
Z wielką dumą przedstawiamy Szefa Kuchni restauracji MUDO – Natanaela Polakowskiego. Kucharz z 18-letnim doświadczeniem, zdobytym w prestiżowych hotelach cztero- i pięciogwiazdkowych oraz restauracjach premium, wprowadza swoje bogate umiejętności i pasję do naszego lokalu.
Podróże po świecie i bogate doświadczenie w branży gastronomicznej pozwalają Natanaelowi tworzyć dania, które wnoszą ekspresję i świeżość do klasyków kuchni polskiej. Jego kulinarne dzieła są również inspirowane wpływami śródziemnomorskimi, co nadaje naszym potrawom wyjątkowy charakter i różnorodność. Natanael koncentruje się na jakości produktu, prostocie i smaku. To podejście jest znakiem rozpoznawczym naszej kuchni. Pod kierownictwem Natanaela Polakowskiego, posiłki stają się niezapomnianą podróżą kulinarną, przypominają krótkie wakacje, ulotne chwile i najlepsze smaki, do których chce się powracać.
Prywatnie, Natanael jest również trenerem personalnym i dietetykiem, co przekłada się na jego podejście do zdrowego i zrównoważonego żywienia. Jego spokojna natura i profesjonalizm czynią go wyjątkowym liderem naszego zespołu.
Śniadania
Sopockie
49zł
Jajko po benedyktyńsku / bekon / pieczywo / masło / sałatka z pomidora malinowego z młodym szczypiorkiem (3 szt)
Londyn
49zł
Jaja sadzone z wolnego wybiegu ( 3 szt ) / frankfurterki cielęce ( 3 szt) / fasolka w sosie pomidorowym / grillowane warzywa / pieczywo / masło
Bliski Wschód
49zł
Szakszuka z trzech jaj / pomidory oraz papryka z kminem rzymskim / chorizo / pieczona pita z pomidorami / masło
Wegański Poranek
39zł
Bajgiel z awokado / hummus z soczewicy / papryka grillowana / rukola
Lekki Poranek
39zł
Owsianka na mleku migdałowym / świeże owoce / miód / granola / sok z pomarańczy
Przystawki
Tatar z wołowiny dojrzewającej
59zł
żółtko / majonez kaparowy / piklowane shimeji / chips z ziemniaka / pieczywo własnego wypieku (90g)
Fricassee kaszubskie
69zł
regionalne kurki i szyjki rakowe / skorzonera / białe wino / emulsja maślana / pieczywo (200g)
Tatar z łososia
59zł
mus mango / crème fraîche / kapary / pieczywo (90g)
Zupy
Consommé
49zł
halibut / rak / krewetka / mule /szafran (250ml)
Krem z borowików
47zł
smażony boczniak królewski / piana truflowa
Żurek
49zł
zakwas żytni / wędzonka / biała kiełbasa / grzyby / puree ziemniaczane
Sałaty
Pijana Koza
57zł
Selekcja świeżych warzyw / ser kozi od Pana Kozy / piklowana cebula / sos miodowo balsamiczny (450g)
Cesar
57zł
Sałata rzymska / Krewetki lub kurczak / ser bursztyn / grzanka ziołowa / chips z bekonu / pomidorki cherry / sos z anchovies (280g)
owoce morza
Ośmiornica
139zł
mus z pieczonej papryki i chorizo / kalafior romanesco / potatki / pomidorki cherry / pesto bazyliowe
Mule w winno-maślanej emulsji
79zł
gorgonzola / natka pietruszki / brioche (400g)
Krewetki i kalmary smażone na maśle
69zł
białe wino / czosnek / chilli / bruschetta (200g)
RYBY
Łosoś grillowany
129zł
mule / krewetki / pietruszka / spaghetti sepia / sos vierge / oliwa z pieczonych warzyw (170g)
Sola Dover
239zł
młode ziemniaki / spaghetti z cukinii / sos holenderski (300g)
Kergulena smażona
129zł
puree truflowe / sałata / szparagi / pomidorki cherry / rukola / fenkuł / dressing yuzu (350g)
Polędwica z dorsza
129zł
/ puree z groszku z wasabi / brokuł gałązkowy / kurki / sos cytrynowy z kafirem (170g)
Dorsz
59zł
frytki / surówka colesław (180g)
Halibut z pieca
64zł
potatki / warzywa a’la ratatouille (180g)
Okoń morski pieczony w całości
99zł
sos winny z szafranem / młode ziemniaki / sałatka z pikli (250g)
Dania główne
Perliczka pieczona w maśle i ziołach
139zł
młoda marchew / groszek / gratin (200g)
Kuskus perłowy
69zł
puree z buraków / zielone szparagi / groszek cukrowy / dziki brokuł / zielone pesto / orzeszki pini (300g)
Burger wołowy
79zł
Sałata / pomidor / cebula piklowana / ogórek konserwowy / cheddar / sos chipotle / bułka maślana / frytki (200g)
Żebra wołowe z Pniew, wolno pieczone
129zł
młoda kapusta / ziemniak Hasselback / sos demi glace bourbon / chrust z warzyw korzennych (400g)
Kurczak a’la milanese
59zł
puree ziemniaczane / mizeria (160g)
Desery
Fondant czekoladowy
44zł
kawior śliwkowy / kruszonka migdałowa / lody słony karmel
Szarlotka z kruszonką
34zł
podana na ciepło z lodami waniliowymi
Sernik baskijski
34zł
Sernik baskijski
Napoje i alkohole
Restauracja w Sopocie MUDO. Tu możecie cieszyć się szerokim wyborem orzeźwiających i rozgrzewających napoi, jak również pysznymi koktajlami, które rozbudzą Wasze kubki smakowe oraz zmysły. Kliknij w link, aby zapoznać się z pełną ofertą.
Odwiedź nas
Aleja Franciszka Mamuszki 2
81-729 Sopot
Godziny otwarcia
niedziela – czwartek: 10:00 – 21:00
piątek – sobota: 10:00 – 22:00
Beach Bar – tylko w sezonie letnim codziennie w godzinach: 10:00 – 23:00