Restauracja

NASTRÓJ SIĘ NA KULINARNĄ ROZKOSZ

Restauracja W SopoCIE

Restauracja w Sopocie. W MUDO wierzymy, że autentyczne smaki tworzą niezapomniane wspomnienia. Restauracja z tarasem i dostępem do prywatnej plaży to miejsce, gdzie serwujemy wyjątkowe dania oparte na regionalnych produktach. Kaszubskie sery, takie jak Bunc czy Pijana Koza, oraz świeże raki to tylko niektóre z lokalnych przysmaków, które zaskakują podniebienia naszych Gości. Sezonowość i lokalność to dla nas kluczowe wartości, dzięki którym każde danie jest pełne wyśmienitych smaków tego regionu.

Restauracja w Sopocie z przestronna sala, o powierzchni ponad 350 m², została zaprojektowana z myślą o komforcie i elegancji. Marmur i drewno harmonijnie łączą się z nowoczesnymi liniami i bujną roślinnością, tworząc ciepłą i przytulną atmosferę. Kamienne podłogi, dębowe meble i egzotyczne rośliny tworzą niepowtarzalny klimat, podkreślając oryginalne elementy wystroju, takie jak kominek czy mauritański żaglowiec, przypominające o naszym związku z Morzem Bałtyckim.

Szef Kuchni Restauracji MUDO Natanael Polakowski

Z wielką dumą przedstawiamy Szefa Kuchni restauracji MUDO – Natanaela Polakowskiego. Kucharz z 18-letnim doświadczeniem, zdobytym w prestiżowych hotelach cztero- i pięciogwiazdkowych oraz restauracjach premium, wprowadza swoje bogate umiejętności i pasję do naszego lokalu.

Podróże po świecie i bogate doświadczenie w branży gastronomicznej pozwalają Natanaelowi tworzyć dania, które wnoszą ekspresję i świeżość do klasyków kuchni polskiej. Jego kulinarne dzieła są również inspirowane wpływami śródziemnomorskimi, co nadaje naszym potrawom wyjątkowy charakter i różnorodność. Natanael koncentruje się na jakości produktu, prostocie i smaku. To podejście jest znakiem rozpoznawczym naszej kuchni. Pod kierownictwem Natanaela Polakowskiego, posiłki stają się niezapomnianą podróżą kulinarną, przypominają krótkie wakacje, ulotne chwile i najlepsze smaki, do których chce się powracać.

Prywatnie, Natanael jest również trenerem personalnym i dietetykiem, co przekłada się na jego podejście do zdrowego i zrównoważonego żywienia. Jego spokojna natura i profesjonalizm czynią go wyjątkowym liderem naszego zespołu.

Śniadania

Sopockie

49zł

Jajko po benedyktyńsku / bekon / pieczywo / masło / sałatka z pomidora malinowego z młodym szczypiorkiem (3 szt)

Londyn

49zł

Jaja sadzone z wolnego wybiegu ( 3 szt ) / frankfurterki cielęce ( 3 szt) / fasolka w sosie pomidorowym / grillowane warzywa / pieczywo / masło

Bliski Wschód

49zł

Szakszuka z trzech jaj / pomidory oraz papryka z kminem rzymskim / chorizo / pieczona pita z pomidorami / masło

Wegański Poranek

39zł

Bajgiel z awokado / hummus z soczewicy / papryka grillowana / rukola

Lekki Poranek

39zł

Owsianka na mleku migdałowym / świeże owoce / miód / granola / sok z pomarańczy

Przystawki

Tatar z wołowiny dojrzewającej

59zł

żółtko / majonez kaparowy / piklowane shimeji / chips z ziemniaka / pieczywo własnego wypieku (90g)

Fricassee kaszubskie

69zł

regionalne kurki i szyjki rakowe / skorzonera / białe wino / emulsja maślana / pieczywo (200g)

Tatar z łososia

59zł

mus mango / crème fraîche / kapary / pieczywo (90g)

Zupy

Consommé

49zł

halibut / rak / krewetka / mule /szafran (250ml)

Krem z borowików

47zł

smażony boczniak królewski / piana truflowa

Żurek

49zł

zakwas żytni / wędzonka / biała kiełbasa / grzyby / puree ziemniaczane

Sałaty

Pijana Koza

57zł

Selekcja świeżych warzyw / ser kozi od Pana Kozy / piklowana cebula / sos miodowo balsamiczny (450g)

Cesar

57zł

Sałata rzymska / Krewetki lub kurczak / ser bursztyn / grzanka ziołowa / chips z bekonu / pomidorki cherry / sos z anchovies (280g)

owoce morza

Ośmiornica

139zł

mus z pieczonej papryki i chorizo / kalafior romanesco / potatki / pomidorki cherry / pesto bazyliowe

Mule w winno-maślanej emulsji

79zł

gorgonzola / natka pietruszki / brioche (400g)

Krewetki i kalmary smażone na maśle

69zł

białe wino / czosnek / chilli / bruschetta (200g)

RYBY

Łosoś grillowany

129zł

mule / krewetki / pietruszka / spaghetti sepia / sos vierge / oliwa z pieczonych warzyw (170g)

Sola Dover

239zł

młode ziemniaki / spaghetti z cukinii / sos holenderski (300g)

Kergulena smażona

129zł

puree truflowe / sałata / szparagi / pomidorki cherry / rukola / fenkuł / dressing yuzu (350g)

Polędwica z dorsza

129zł

/ puree z groszku z wasabi / brokuł gałązkowy / kurki / sos cytrynowy z kafirem (170g)

Dorsz

59zł

frytki / surówka colesław (180g)

Halibut z pieca

64zł

potatki / warzywa a’la ratatouille (180g)

Okoń morski pieczony w całości

99zł

sos winny z szafranem / młode ziemniaki / sałatka z pikli (250g)

Dania główne

Perliczka pieczona w maśle i ziołach

139zł

młoda marchew / groszek / gratin (200g)

Kuskus perłowy

69zł

puree z buraków / zielone szparagi / groszek cukrowy / dziki brokuł / zielone pesto / orzeszki pini (300g)

Burger wołowy

79zł

Sałata / pomidor / cebula piklowana / ogórek konserwowy / cheddar / sos chipotle / bułka maślana / frytki (200g)

Żebra wołowe z Pniew, wolno pieczone

129zł

młoda kapusta / ziemniak Hasselback / sos demi glace bourbon / chrust z warzyw korzennych (400g)

Kurczak a’la milanese

59zł

puree ziemniaczane / mizeria (160g)

Desery

Fondant czekoladowy

44zł

kawior śliwkowy / kruszonka migdałowa / lody słony karmel

Szarlotka z kruszonką

34zł

podana na ciepło z lodami waniliowymi

Sernik baskijski

34zł

Sernik baskijski

Napoje i alkohole

Restauracja w Sopocie MUDO. Tu możecie cieszyć się szerokim wyborem orzeźwiających i rozgrzewających napoi, jak również pysznymi koktajlami, które rozbudzą Wasze kubki smakowe oraz zmysły. Kliknij w link, aby zapoznać się z pełną ofertą.

Odwiedź nas

Aleja Franciszka Mamuszki 2
81-729 Sopot

Godziny otwarcia

niedziela – czwartek: 10:00 – 21:00
piątek – sobota: 10:00 – 22:00

Beach Bar – tylko w sezonie letnim codziennie w godzinach: 10:00 – 23:00

Dołącz do nas

Top
Visit us:
Follow us: